Blog

Otel İlaçlaması

h3

Otel, Motel, Hotel, Tatil köyü gibi müşteriye konaklama hizmeti veren işletmeler, konaklamanın yanı sıra konfor, temizlik, iyi yetişmiş personel ve eğlence temin etmek üzere de titiz davranmak durumundadırlar. Bu gibi bilinçli otel ve işletmelerin mevsimlik, sezonluk yada yılın 12 ayı açık olmasına bağlı aylık periyodik haşere ve kemirgenlere karşı ilaçlama yaptırmaları, hijyen açısından olduğu kadar müşterilerin istenmeyen görüntülere maruz kalmaması açısından da önem teşkil etmektedir.

Otel ilaçlaması son derece kordineli bir mücadele ve ekip çalışması gerektirir. Otel satın alma, müdür, yada sahibi tarafından karşılıklı imzalanmak üzere sezonluk yada yıllık sözleşme yapılır. Kullanılan ilaçların markalarından, uygulamalara, tesis için ayrılan elaman sayısından, belirlenen günlere, aylık ödeme tarih ve fiyatlarına kadar detaylı bir sözleşme ile haşere ilaçlama mücadelesine başlanır. Otel ilaçlaması için yapılması gerekenlerin başında Hangi zararlıyla mücadele ettiğinizi bilmeniz gerekmektedir. Haşerenin türüne göre ilaçlar kullanılmalıdır, Öncelikle vaziyet planı üstünde nerelere nasıl ve hangi ekipmanlarla müdahale edileceğine ekip sorumlusu ve ekipçe karar verilir. Otel gibi müşterisine kaliteyi sunmakla mükellef olan işletmelere gelişi güzel kıyafetler ile gidilemez. Tüm ekip Üstünde temsil ettiği firmanın logosunun bulunduğu, adının yazılı olduğu kıyafet ve duruma göre özel kıyafetler ile göze de hitap etmeli, işletmeyi küçük düşürücü ve basit hizmet veren davranışlardan kaçınılmalıdır.

Otel ilaçlamalarında mümkün olduğu kadar müşterileri rahatsız etmemek huzursuz olmalarına engel olmak esastır. Bu yüzden Otel kural ve kaideleri doğrultusunda değişen disco, sinek bar, havuz kenarı barları, mutfak, anfi tiyatro, oyun salonları tamamen kapandıktan sonra yada otel müşterisinin hiç olmadığı yada en az olduğu sabaha karşı olan saatlerde ilaçlama yapılır. Tüm otel müşterileri odalarına çekilmişken, havuz kenarları, sinek bar, yemekhaneler, mutfak, lobi, resepsiyon, havuz daireleri, yönetim ofisleri, tiyatro oyun salonları, teras, çamaşırhane, jenaratör daireleri, restaurantlar, tüm ortak kullanım alanları böceğin türü ve yoğunluğuna bağlı olarak uygun ilaç ve ekipmanlarla ilaçlanır.

2. aşama otel müşterilerinin odalarıdır. Bu ilaçlama da otel, ilaçlama firmasının yanına odalardan sorumlu bir housekeeping bir görevli verir. Odaların ilaçlama saati genellikle sabah tüm müşterilerin kahvaltı için odayı terk ettikleri saatlerdir. Housekeeping kapıyı çalar, odanın boş yada müşterinin izin vermesi durumunda odalara girilir. Tüm otelin çevresi ve olası kemirgen aktivitesine karşı uygun yerlere kapalı yada açık kemirgen (fare) monitör-istasyonları konumlandırılır, gerekli yemleme yapılıp gözlem altına alınır. Otelin, işletmenin çevresel konumu Yılan ve akrep gibi zararlıların ziyaretine müsade ediyor ise tüm tesisin çevresi, Uygun olma durumunda yılan ve akrebe karşı özel zehir ve kükürt karışımı ile çevrelenir.

Peysaj ve bahçe bitki türlerine göre özel ilaçlar ziraat mühendislerince seçilir. Bahçe zararlılarıyla mücadelede rüzgarsız havalarda ulv cihazı yada sırt tipi pülverizatörlerle Özel elbise ve koruyucu maskeler ile çevreye zarar vermeden ilaçlama yapılır. Kullanılan tüm ilaçlar uygulamalar, marka, miktar ve saatlerinin olduğu detaylı bir rapor ile Otelin ilgili birimine verilir. Uygulanılacak programda kullanılması düşünülen teknoloji ve ilaçların çevreye ve hedef dışı canlılara olumsuz etki yapmaması, Seçimi yapılacak pestisitlerin cinsi ve formülasyonu uygulama aşamasında iklim ve çevre koşullarına uygun olması gerekmektedir. Programı sürdürmek için gerekli olan bilgiler ile tecrübe gerektiren konularda yeterli eğitimli personelle sahip olunmalıdır. Yapılan uygulamalar ile birlikte insanlar ve çevre üzerine toksit risk yüklenmemelidir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir