Hizmetlerimiz

Uyuz Böceği İlaçlaması

İsmini ne kadar kötü görünse de herkes uyuz olabilir. Bu hastalık insanları her yaştan, ırktan ve gelir seviyesi fark etmeden vuruyor. Çok temiz olan insanlar da bu gözle gözükmeyen 8 bacaklı akarlara maruz kalabilir.

Cilde giren uyuz böceği yüzünden ciltte aşırı derecede kaşıntılı bir döküntü gelişir. Bu uyuz böceği kişiden başkasına seyahat edebilir. Çoğu kişi doğrudan, cilt temasından uyuz alır. Daha az sıklıkta insanlar yataklar, giysiler ve mobilyalar gibi musallat olanlardan akarları alırlar. Akar cilde bulaştıktan sonra, belirti ve semptomların gelişmesi zaman alır. Bir kişi daha önce uyuz almışsa, genellikle 1 ila 4 gün içinde kaşıntı başlar. Bir insanın daha önce uyuz olmaması durumunda ise akarcıklara tepki vermek için vücuda zaman gerekir. Belirtilerin gelişmesi 2 ila 6 hafta sürebilir. Uyuz belirtileri ve semptomları şunları içerir.

Özellikle geceleri kaşıntı: Kaşıntı en yaygın semptomdur. Kaşıntı o kadar yoğun olabilir ki, geceleri bir insanı uyanık tutar

Deride İz: Uyuz böceği alımından sonra deide kızarıklık olur. Darbeler kovanlar, küçük ısırıklar, deri altındaki düğümler sivilce gibi görünebilir. Bazı insanlar egzamaya benzer pul pulleri geliştirir.

Boğaz ağrısı: Enfeksiyon gelişebilir.

Derideki kalın kabuklar: Kabuklar, kabuklu uyuz olarak adlandırılan şiddetli bir kabuk geliştirdiği zaman oluşur. Kabuklu uyuz için bir başka isim Norveç uyuzudur. Bu kabuklar 100 ila 1000 akar ve akarların yumurtaları barındırıyor. Çok sayıda akar cilde bulaşırken döküntü ve kaşıntı şiddetlenir.

Uyuzlar cildin herhangi bir yerinde gelişebilir. Bununla birlikte akarlar, vücudun belirli bölgelerinde oyuk vermeyi tercih ederler. Kaşıntı ve kızarıklık için en yaygın yerler eller parmaklar arasındaki deri, Dirsek ve bilek gibi derimiz  genellikle giyim veya mücevher tarafından örtülür: Kalça, kemer çizgisi, meme çevresindeki deride akarların oyulması muhtemel yerlerdir. Akarlar aynı zamanda bir bilezik, saat kayışı veya yüzük ile kaplı deri yemeyi severler. Bağışıklık sisteminin zayıflaması da uyuz alma riskini artırır. Yaşlılar ve HIV / AIDS, lenfoma veya lösemi gibi hastalık nedeniyle zayıf bir bağışıklık sistemine sahip kişilerde risk artmaktadır. Çoğu insan bir el sıkışma ya da sarılmadan uyuz almaz. Akarların bir kişiden diğerine taranabilmesi için cilt temasının çok daha uzun olması gerekir. Yetişkinler genellikle cinsel ilişki yoluyla uyuz alırlar.